19 Mayıs Ortaokulu

19 Mayıs Mahallesi Kazım ARICA Caddesi NO 157 MERKEZ/BATMAN
Vizyon
Okul veli ve diğer paydaşların bütünleşmesiyle eğitim-öğretim kalitesini artırmanın yanında çalışanlar arası ilişkiler, çevre düzenlemesi ve sosyal faaliyetlerle Batman´ın saygın okulları arasında yer almak.
Misyon
Biz Öğrencilerimizi Milli Eğitimin Temel İlkeleri doğrultusunda kendi kendine yetebilen, öz değerlendirme yapabilen, öz yönetim sahibi, özgün düşünebilen, üreten, hayata sevgi ve umutla bakabilen, hoşgörülü bireyler olarak yetiştirmek, sorunlarını çözme yeterliğine sahip, bedensel, zihinsel, ruhsal ve duygusal bakımdan dengeli ve sağlıklı bir kişiliğe ve karaktere sahip olarak yetişmelerini sağlamak, hür ve bilimsel düşünebilen, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumlu, yapıcı, yaratıcı ve verimli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için varız.
Başarılar
2017/2018 Öğretim yılında okulumuz badminton küçük kızlar mahalli yarışmaları il birincisi olmuştur. 2017/2018 Öğretim yılında il genelinde yapılan matematik ve fen bilimleri olimpiyatlarında dereceler alınmıştır. 2018/2019 öğretim yılında okulumuz okul sporları basketbol küçük kızlar yarışmalarında il ikincisi olmuştur. 2018/2019 öğretim yılında okulumuz okul sporları badminton yıldız kızlar yarışmalarında il birincisi olmuştur. 2021/2022 öğretim yılında okulumuz okul sporları badminton yıldız kızlar ve oryantiring yıldız erkekler yarışmasında il birincisi olmuştur.
Ulaşım
19 Mayıs Mahallesi şehir içi mor başlıklı minibüsleri, 16 ve 3 Numaralı otobüsler ile ulaşım sağlanabilir.
19 Mayıs Mahallesi Kazım ARICA Caddesi Batman/Merkez
Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi